ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА КЪЩИ И СТАИ ЗА ГОСТИ В КОМПЛЕКС РАЮВСКИ ХАН

Уважаеми гости, за приятната и безпроблемна почивка в Комплекс Раювски хан ВИ молим внимателно да прочетете условията за ползване и стриктно да спазвате правилата на комплекса!!! Общи условия:

При резервация на къща или стая за гости от Комплекс Раювски хан, автоматично се сключва договор за настаняване и нощувки, между собственикът и представител на групата, извършил резервацията.

При всяка резервация се приема, че гостите са се запознали подробно с условията и правилата за ползване. Договорът за настаняване и нощувки влиза в сила след като собственикът или представител на Комплекс Раювски хан потвърди резервацията, чрез телефонно обаждане или обратен e-mail на посочените в резервационната форма контакти.

Когато резервацията бъде потвърдена, гостите са длъжни в период от 2 работни дни от датата на потвърждаването на резервацията, да направят предварително плащане в размер на 50% от цената на нощувката или избрания пакет, към банковата сметка на Комплекс Раювски хан.

Ако изисканото плащане, не бъде направено и получено в рамките на 2 работни дни от датата на потвърждение на резервацията, Комплекс Раювски хан си запазва правото да анулира резервацията.

Непосредствено преди настаняването в Комплекс Раювски хан, гостите трябва да извършат доплащане на нощувка(нощувките) и/или пакетно предложение.

При отказ от направена вече резервация, Комплекс Раювски хан е в правото си да задържи направеното предварително плащане в пълният му размер.

Ползване на комплекс Раювски хан

Ако гостите планират да проведат събитие, като сватба или парти, което включва по-голям брой хора от легловия капацитет на комплекса, или ако гостите възнамеряват да използват имота за цел, различна от почивка, са длъжни да информират за това представителите на комплекс Раювски хан в момента на резервацията. В зависимост от естеството на събитието, допълнителна такса и/или допълнителен депозит за сигурност може да се изисква, което ще бъде договорено и потвърдено в писмен вид, преди да се потвърди резервацията.

В случаи на нарушаване на обществения ред (силен шум и музика след 23,00 часа) и подаден сигнал към органите на реда, гостите поемат цялата отговорност по разрешаването на казуса. Ако бъдат наложени санкции, глоби, актове, фишове и други наказания, предвидени от българското законодателство от органите на реда, то те се покриват изцяло от гостите, в чието присъствие са установени нарушенията.

НАСТАНЯВАНЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ :

 • Час за настаняване: след 15:00 ч.
 • Час на освобождаване на стаите: 12 ч. на обяд
 • Късно освобождаване: при наличност на свободни къщи и срещу доплащане.
 • Ранно настаняване: при възможност и в случай, че бъде потвърдено от комплекс Раювски хан, не подлежи на допълнително заплащане.

Настаняване:

На видно място, във всяка една от къщите за гости в Комплекс Раювски хан, са поставени инструкции за експлоатация на електрическите съоръжения, камини и други устройства, намиращи се в къщите за гости. От съображения за сигурност, след настаняването си, гостите са длъжни да се запознаят с тях.

 • Настаняване в Йовковите къщи 1 и 2 - Всяка една от къщите разполага с три стаи със спални за по двама човека, като в две от тях има допълнителни разтегателни дивани за по двама човека. На втория етаж със спалните има две бани с тоалетни. Първият етаж се състои от трапезария, хол, кухня и тоалетна
 • Настаняване в Донковата къща - Къщата разполага с три бани с тоалетни, четири стаи със спални за двама човека, като в три от тях има допълнителни разтегаеми дивани за по двама човека. Освен това на всеки от двата етажа има трапезария, хол и кухня
 • Настаняване в Старата къща - Къщата разполага с пет стаи за спане за по двама човека, една за трима човека, една самостоятелна баня, една самостоятелна тоалетна, две общи бани с тоалетни, сауна, която се ползва при допълнително заплащане според сезона. Къщата разполага и с трапезария, кухня, хол, в който има опция за спане на двама човека, чрез разтегаем диван
 • Настаняване в Ковачевата къща - Къщата разполага с три стаи за спане със спални за по двама човека, като в две от тях има опция за спане на един човек, чрез разтегателен фотьойл, а в едната има разтегателен диван с ширина 1.20м, като тя разполага със самостоятелна баня и тоалетна. Другите две стаи ползват обща баня и тоалетна. Къщата разполага и със стая за развлечения, която е с опция за спане чрез разтегаем диван с ширина 1.20м
 • Настаняване в самостоятелни стаи в Раювски хан - Ханът разполага с 5 броя самостоятелни стаи за гости, от които 2 броя тип студио с ъстоящи се от една стая със спалня за двама и разегателен фотьойл за настаняване на едно дете и дневна стая с диван с опция за разтягане 1.50/2.00, а другите три стаи са със спалня за по двама човека и опция за едно или две деца чрез разтегателни дивани и фотьойл

Домашни любимци - Съжаляваме, но домашни любимци не се допускат в комплекса.

Ценообразуване: Всички цени са на къща или на стая за един брой нощувка и се заплащат при настаняване. Показаните цени са на стая за престой, не зависят от възрастта на гостите и са както следва:

 • Йовковите къщи 1 2 – 250лв
 • Ковачевата къща – 250лв.
 • Донковата къща – 330лв.
 • Старата къща – 330лв.
 • Студио в Раювски хан – 90лв.
 • Стая в Раювски хан – 80лв.

Всички цени включват ДДС и туристическа такса.

Щети или загуби

Гостите се съгласяват да се отнасят към имуществото на комплекс Раювски хан. с грижата на добър стопанин. Преди напускане се установява състоянието на помещенияга и при наличие на нанесени щети, същите се заплащат в двоен размер по пазарни цени .

Всички щети или загуби, причинени по време на наемния период, са отговорност на гостите. В случай на прекомерни или неприемливи загуби или повреди по всяко време през наетия период, собственикът или негов представител може да изиска от гостите и техните съпътстващи лица, включително и допълнителните посетители да освободят къщата за гости незабавно, без право на обезщетение или възстановяване на платената сума.

Достъп

Собствеността и нейните съоръжения са на разположение за пълноценно ползване от гостите по време на наемния период. Въпреки това собственика, представител на собственика и/или други служители и изпълнители може да се нуждаят от достъп до имота по време на престоя за целите на поддръжката на дома, градина, сауна, комунални услуги и други или за целите на предоставяне на допълнителни услуги, поискани от гостите и други. Собственикът запазва правото си на достъп при настъпване на някоя от горепосочените събития.

Брой гости

Броят на гостите (възрастни и деца) по време на престоя не трябва да надвишава броя на спалните места, посочени в потвърждението на резервацията.

Норми на поведение и дължима грижа

Комплекс Раювски хан. е разположен в населено място. От гостите се изисква да спазват приетите норми на поведение и да гарантират, че всички гости и посетители на щомплекса се държат по подходящ разумен начин. Незаконни или неморални дейности, включително хазарт, проституция, наркотици, притежаване или използване на пиротехнически средства или опасни товари, както и притежаване или използване на огнестрелни и други оръжия са строго забранени.

Музика и силен шум са позволени до 22:30 ч. в ресторанта и лятната градина на комплекс Раювски хан.

Представител на гостите, резервирал почивка в комплекс Раювски хан. носи пълната отговорност, както за неговото - така и за поведението на съпътстващите го лица във вилата и района около нея по време на наемния период. Ако някой гост/и или посетител/и не се държи по подходящ начин, собственикът или представител на собственика си запазват правото по тяхна преценка да изискат от гостите и съпътстващите ги лица и/или посетител(и) да напуснат помещенията и/или освободят вилата незабавно, без право на обезщетение или възстановяване на платената сума.

Ценности и сигурност

Всички ценности и имущество, притежавани и използвани от гостите, внесени на територията на комплекс Раювски хан са под отговорност на клиента/ите. Нито собствениците на комплекс Раювски хан., нито техен представител поемат каквато и да било отговорност за загуба или повреда на имущество притежавано от гостите. Гостите са отговорни за имота по време на наемния период и гарантират, че всички прозорци и врати са заключени в случаите, в които те отсъстват и не са на територията на комплекс Раювски хан. (са на разходка и други). Всяко действие или бездействие на гост/ите и съпътстващите ги лица и/или посетители, което може да отхвърли или да засегне застраховката на имота и/или води до загуба или повреда е отговорност на клиента/ите.

Жалби

Предприемаме възможно всякакви мерки, за да осигурим на гостите приятен престой. Ако гостуващите имат проблем по време на наемния период, трябва да уведомят Собственика или негов представител ,който веднага ще се постарае да реши казуса. В случай, че представител на собственика не се отзове моментално и не предприеме необходимите мерки към отстраняването на възникналия проблем, моля свържете се със Собственика на комплекс Раювски хан. по най-бързия начин. За да може жалбата на гостите да бъде удовлетворена, те трябва да съобщят за възникнали проблеми, докато са на място. Ако не са постъпили оплаквания по време на наемния период на комплекс Раювски хан, приемаме, че гостите са удовлетворени от престоя си и поради тази причина не са подали оплаквания към управителите на вилата.

Начини на плащане:

Плащането може да бъде извършено по следните начини:

Плащане: в брой

Маршрут: До комплекс Раювски хан. може да стигнете по приложеното упътване .

Място за паркиране: Паркингът е разположен на 1дка място, така че има достатъчно място за всички гости.

Юрисдикция

Чрез попълване на резервационната форма гостите се съгласявате, че са прочели тези условия, разбрали са ги и ги приемат без изключение.

Ако някое от условията на настоящия Договор за настаняване и нощувки са или ще стане или се счита за невалидно, или ако има някакъв пропуск от всички срокове и условия, останалите условия ще са валидни и изпълними, и не могат да бъдат оспорвани.

НАСТОЯЩИТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ ВЛИЗАТ В СИЛА ПРИ ПЛАЩАНЕ НА НОЩУВКА В КОМПЛЕКС РАЮВСКИ ХАН.